Algemeen


Blaaskapel Loarns Plezeer 

Loarns Plezeer is een zelfstandig onderdeel van Apollo dat bij diverse gelegenheden optreedt. Bekend is onder andere het jaarlijkse nieuwjaarsconcert en het optreden in Exel met Markelose zangers. Daarnaast wordt op verzoek een frühshoppen of ander optreden verzorgd met vooral Tsjechische muziek.

De kapel is ontstaan uit "jong Apollo", destijds het jeugdorkest van de fanfare. Het eerste optreden was in 1963 tijdens de bekende revue "Alles dreijt um Loarne". Pas later is de naam Loarns Plezeer ontstaan.

In het begin werd veel opgetreden als boerenkapel, natuurlijk op de klompen. Later werd meer en meer Egerländer repertoire gespeeld en werd ook de kleding hierop aangepast.

De laatste jaren wordt veel muziek uit de Tsjechische gebieden Bohemen en Moravië gespeeld.

Met het brede repertoire, afgewisseld met zang van Joke en Herman is de kapel in staat een gevarieerd programma te verzorgen. Daarnaast beschikt de kapel over een eigen geluidsinstallatie waarmee elke muzikant apart gemixed kan worden door de deskundige geluidsman Erik. Begin 2005 zijn de muzikanten in nieuwe kleding gestoken. Deze is door de dames van de kapel gemaakt.

De kapel heeft diverse buitenlandse reizen ondernomen. Zo hebben de muzikanten onder andere in Duitsland, Frankrijk en Engeland opgetreden.

In 2005 en 2008 heeft de kapel deelgenomen aan het blaaskapellen concours in Muntendam. Beide keren haalden ze in de bergklasse een eerste prijs, de laatste keer behaalden ze met 85,22 punten het hoogste aantal van de 9 deelnemende kapellen.

De kapel staat onder leiding van Gertie Braakman die soms dirigeert,  maar eigenlijk het liefst zelf meespeelt.


Overige berichten


Voorjaarsconcert "TOTALLY APOLLO"
11-Apr-18 10:04

Het voorjaarsconcert is een ideaal moment om te laten horen waar we als fanfareorkest, drumband en jeugdorkesten van Apollo staan. Gewoonlijk bent u gewend dat wij in maart al een voorjaarsconcert houden maar noodgedwongen hebben wij deze moeten verplaatsen naar de maand april.

Lees bericht

Apollo's 12 uurtje!
20-Nov-17 17:33

Zondagmorgen 26 november geeft KMV Apollo een uniek brunchconcert in zaal Witkamp samen met Stefan Potman. Tijdens dit concert met als thema '12 Uurtje' brengen de drumband onder leiding van Reyer Schouten en de fanfare onder leiding van dirigente Alike Jonkman, een afwisselend programma onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees bericht

VACATURE DIRIGENT m/v
08-Nov-17 10:55

Kort geleden heeft onze dirigente besloten om Apollo te gaan verlaten. Alike is sinds 2011 dirigente van het fanfareorkest en met haar heeft Apollo vele hoogtepunten mogen beleven. Ze heeft in 2011 en 2016 met de fanfare op beide KNMO concoursen een mooie eerste prijs weten te behalen. Daarnaast had ze de muzikale leiding over de eveneens zeer succesvolle Albert Mol, de musical.

Lees bericht
Nieuwsoverzicht
sample83

Het orkest van Apollo

sample83

De drumband van Apollo

sample83

De jeugd van Apollo