Close
Trouwe jubilarissen sieren onze vereniging

Trouwe jubilarissen sieren onze vereniging

Zaterdag 25 maart gaf KMV Apollo haar voorjaarsconcert bij Witkamp in Laren. Zowel de drumband als het orkest gaven weer een mooi en gevarieerd optreden rondom het thema Oorlog, Vrede en Vrijheid. De nadruk van het concert lag vooral op ‘Vrede en Vrijheid’. Ladyspeaker Hermien vertelde over de stukken en de componisten.

De drumband, onder leiding van Reyer Schouten, bracht o.a. nummers van Jan Schipper, zoals American Triple en Drumbasso. De drumband kon helaas niet voltallig aanwezig zijn, waardoor een aantal leden partijen speelden op instrumenten die zij niet gewend zijn. Dit heeft uiteraard de nodige inzet en energie gevraagd, maar door deze inzet kon het programma wel gewoon doorgaan.

Het orkest, onder leiding van Marc Dammers, speelde een diversiteit van stukken zoals The Greatest War Themes, Hymn of the Brotherhood en Efteling Highlights. Hymn of the Brotherhood, van Egbert van Groningen, gaat over naastenliefde, broederschap en hoe belangrijk of het is om dat te waarderen. Bij dit stuk konden alle aanwezigen ook even stil staan bij onze eigen vrijheid.

Het eerste deel werd afgesloten met het huldigen van maar liefst 11 jubilarissen. Sinds 2021 was er geen gelegenheid om tijdens een concert jubilarissen te huldigen en dit werd afgelopen zaterdag ruimschoots ingehaald. In totaal ging het om 382½ jaar lidmaatschap, wat aangeeft dat Apollo nog steeds mag rekenen op zeer trouwe leden.

12½ jaar:      Bart Hukker, Laura Rekers en René Braakman

25 jaar:        Paulien Kapper-Berends

40 jaar:        Alie Hukker-Rensink, Erwin Snellink, Wilma Dijkerman-Rouwenhorst en Dirk Jan Bronsvoort

50 jaar:        Zwier Eggink en André Rekers

60 jaar:        Bennie Stegeman

Als afsluiting van het concert speelden de drumband en de fanfare samen het nummer “When The Saints Go Marching In”.

Foto's: Gerben Braakman